De omgeving

Groede

Groede is één van de mooiste dorpen van  Zeeuws-Vlaanderen. Met vele prachtige wandel- en fietsroutes langs de kust. In de straten van Groede vindt u schilderachtige gevels gebouwd in Vlaamse stijl. Het museumstraatje, de Slijkstraat, maakt deel uit van ‘Het Vlaemsche Erfgoed’. Daarnaast is er ook een huistheater waar kleinkunstprogramma’s worden vertoond en een mooie Erfgoedwinkel met echte streekproducten.

Verschillende dorpen zoals Cadzand, Breskens, Oostburg en Sluis liggen op nog geen 10 km afstand van Groede. Met de fiets- en personen­ferry (geen auto’s) vaart u zo over de Westerschelde naar Walcheren. Kijk op route.nl voor mooie fietsroutes in de buurt.

Maar ook de Belgische grens is dichtbij. Zo kunt u een bezoek brengen aan het historische Brugge (40 min met de auto), of de mooie stad Gent (55 min met de auto).

Natuur

Natuurpark ’t Zwin dat ligt bij Cadzand/Knokke is een prachtig natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen. In 2016 zijn ze begonnen aan de Waterdunen bij Breskens. Dit is een bijzonder natuur- en recreatiegebied in aanbouw en ligt op de grens van land en zee. De aanleg van Waterdunen is nog in volle gang. Waterdunen is nu nog niet vrij toegankelijk voor bezoekers, het is wel mogelijk om rondom Waterdunen te rijden. Er zijn nieuwe fietspaden aangelegd die vanaf alle kanten een prachtig uitzicht geven op het gebied.

Strand
Het strand van Groede, is al jaren één van de schoonste stranden van Nederland. Hier vindt u naast gezellige strandpaviljoens, ook rustige plaatsen om heerlijk van een stranddag te genieten of om een prachtige strandwandeling te maken.

Volg ons ook op Facebook

Wilt u niets missen? Schijf u dan nu in voor onze Nieuwsbrief.

Onze andere locatie: Eetcafé Pension ’t Overleg: www.het-overleg.nl

Onze Privacyverklaring.

Wilt u uw bestaande reserveringen nakijken? Vul dan hieronder uw gegevens in: