13

Wat zijn we blij dat door de versoepeling van de corona-maatregelen onze deur weer op een kier staat! De voorbije periode hebben we zelf genoten van onze prachtige streek.
Maar West Zeeuws-Vlaanderen was zonder u, onze geliefde gast, niet hetzelfde. Gemeente Sluis en haar ondernemers zijn dan ook verheugd iedereen weer van harte welkom te kunnen heten.
De nodige maatregelen zijn getroffen om u in alle veiligheid weer te laten genieten van West Zeeuws-Vlaanderen.
Voor meer informatie over de corona maatregelen in onze streek, kunt u een kijkje nemen op: www.wezienjehiergraag.nl.

Groede

Groede is één van de mooiste dorpen van  Zeeuws-Vlaanderen. Met vele prachtige wandel- en fietsroutes langs de kust. In de straten van Groede vindt u schilderachtige gevels gebouwd in Vlaamse stijl. Het museumstraatje, de Slijkstraat, maakt deel uit van ‘Het Vlaemsche Erfgoed’. Daarnaast is er ook een huistheater waar kleinkunstprogramma’s worden vertoond en een mooie Erfgoedwinkel met echte streekproducten.

Verschillende dorpen zoals Cadzand, Breskens, Oostburg en Sluis liggen op nog geen 10 km afstand van Groede. Met de fiets- en personen­ferry (geen auto’s) vaart u zo over de Westerschelde naar Walcheren. Kijk op route.nl voor mooie fietsroutes in de buurt.

Maar ook de Belgische grens is dichtbij. Zo kunt u een bezoek brengen aan het historische Brugge (40 min met de auto), of de mooie stad Gent (55 min met de auto).

Natuur

Natuurpark ’t Zwin dat ligt bij Cadzand/Knokke is een prachtig natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen. In 2016 zijn ze begonnen aan de Waterdunen bij Breskens. Dit is een bijzonder natuur- en recreatiegebied in aanbouw en ligt op de grens van land en zee. De aanleg van Waterdunen is nog in volle gang. Waterdunen is nu nog niet vrij toegankelijk voor bezoekers, het is wel mogelijk om rondom Waterdunen te rijden. Er zijn nieuwe fietspaden aangelegd die vanaf alle kanten een prachtig uitzicht geven op het gebied.

Strand
Het strand van Groede, is al jaren één van de schoonste stranden van Nederland. Hier vindt u naast gezellige strandpaviljoens, ook rustige plaatsen om heerlijk van een stranddag te genieten of om een prachtige strandwandeling te maken.

Wilt u uw bestaande reserveringen nakijken? Vul dan hieronder uw gegevens in:

Wilt u niets missen? Schijf u dan nu in voor onze Nieuwsbrief.

Onze andere locatie: Eetcafe pension ’t Overleg www.het-overleg.nl

Onze Privacyverklaring.